Jalkaterapeutti Riikka Joensuu logo

PUH 040 651 7303 | RIIKKA@JALKATERAPEUTTILAHTI.FI


PALVELUT

Jalkojen terveystarkastus

Sisältää seuraavat arvioitavat asiat: ihon ja kynsien kunto, jalkaterän ja varpaiden asennot ja toiminnot, alaraajojen linjaus, jalkojen omahoitotottumusten kartoitus. Tarkastuksessa saat tiedon, kuinka jalkasi voivat ja tarvittavaa ohjausta omahoitoon.

Leikkaukseen menevät asiakkaat: jalkaterveyttä tukeva ohjaus ennen leikkaukseen menoa ja leikkauksen jälkeen paranemista tukevien jalkaterapeuttisten toimenpiteiden kartoitus.

Jalkojen omahoidon ohjaus

Sisältö asiakkaan tarpeiden mukaan mm. jalkahygienia, kynsien hoito, jalkaterän ja säärien rasvaus, sukkien ja kenkien valinta, jalkavoimistelu, lievien jalkavaivojen omahoito.

Iho- ja kynsimuutosten tutkiminen ja hoito

Sisältö: mm. syylä, känsä, kovettuma, paksuntunut kynsi, kynnen sisäänkasvu hoitoajan puitteissa, yksilölliset omahoito-ohjeet.

Diabeetikon jalkaterveyden arviointi

Sisältö: mm. suojaavan ihotunnon testaamisen ja verenkierron tutkimisen, sukkien ja kenkien arvioinnin, alaraajan ja jalkaterän nivelten liikkuvuuden sekä kuormituksen arvioinnin, iho- ja kynsimuutosten hoidon hoitoajan puitteissa.

Toiminnalliset harjoitteet vaivan tai vamman mukaan

Sisältö: vaivan tutkiminen, yksilöllisen harjoitusohjelman laatiminen ja harjoitteiden ohjaaminen.

Harjoitteet perustuvat Sveitsissä kehitettyyn spiraalidynaamiseen ajatteluun. Harjoitteilla palautetaan alaraajan ja jalkaterän luonnollisille toiminnoille välttämättömät kierteiset liikkeet.

Nivelten passiivinen mobilisointi

Nilkan, jalkaterän ja varpaiden nivelten liikkuvuuden lisäämiseksi ja kipujen vähenemiseksi. Suositellaan toteutettavaksi peräkkäisinä päivinä.

Alaraajojen manuaalinen lymfahoito

Alaraajojen alueen turvotuksen poistamiseksi ja haavan paranemisen nopeuttamiseksi. Suositellaan toteutettavaksi sarjana hyvän hoitotuloksen aikaansaamiseksi.

Sisältö: manuaalinen käsittely, ihon hoito, kompressiosidosten laittaminen ja tarvittava omahoidon ohjaus. Hoitosarjan päättyessä tilaan tarvittavan kompressiotuotteen.

Hivamat syvävärähtelyhoito

Aktivoi ja rentouttaa lihaksia. Nopeuttaa paranemisprosessia vähentämällä turvotusta vamman tai operaation jälkeen lisäämällä lymfanestekiertoa. Vähentää arpien muodostusta ja haavojen paraneminen tehostuu. Lievittää kipua vammoissa ja venähdyksissä.
Tutustu asiakaskertomuksiin!

Vaivaisenluu leikkauksen jälkeen

"jo neljän kerran käsittelyllä turvotus oli poissa" Nainen, 35v

Seisomatyötä tekevä

"Työpäiväni ovat vähintään 10-12 tuntisia ja jalkani ovat todella kovilla. Aika-ajoin jaloissani on turvotusta ja kipuja, jalkapohjissa ja säärissä. Muutamien kertojen sarjoissa otettu syvävärähtelyhoito on auttanut niihin." Nainen, 55v

Nivelreuma asiakas

"kivun ja turvotuksen hellittäessä pystyn liikuttelemaan taas varpaitani" Nainen, 58v

Apuvälineterapia

Muun muassa iskunvaimennuspohjalliset, yksilölliset varpaanerottajat -suojat ja oikaisijat, kynsiproteesin valmistus esimerkiksi poistetun tai trauman seurauksena vaurioituneen kynnen hoitoon.

Kenkien desinfiointi desinfiointilaiteella

Esimerkiksi kynsisienen ja jalkasilsan hoidon yhteydessä sienikasvuston tuhoamiseen välttämätön.

Suomen Jalkojenhoitaja- ja Jalkaterapeuttiliitto ry:n logo